top of page

As the interior design team tasked with creating the perfect ambiance for SKN Medical Aesthetics' new location, we immediately began brainstorming ideas to bring the client's vision to life. Our objective was to craft a space that exuded the essence of a luxurious oasis while maintaining an air of tranquility and comfort.  Every aspect of the design had to align with the brand's ethos of a high-end luxury spa, ensuring that visitors would feel pampered, invited, and rejuvenated.

To achieve this, we focused on a harmonious blend of aesthetics, functionality, and soothing elements. Our design concept was centered around four key pillars: elegance, serenity, comfort, and restfulness.

Our design for SKN Medical Aesthetics' new location successfully encapsulated the luxurious oasis that the client envisioned. The space effortlessly reflected the brand's ethos, ensuring a seamless blend of aesthetics and functionality that would leave clients feeling pampered, relaxed, and excited to return. With every detail meticulously considered, SKN's new location was destined to become the go-to destination for those seeking a truly indulgent and rejuvenating experience.

Situated at the heart of downtown London, Hair Salon Entrenous presented us with an exciting challenge: to breathe new life into their space, transforming it into a chic and vibrant haven. With our passion for interior design and commitment to delivering exceptional results, we embarked on a creative journey to develop a concept that would not only revitalize the salon but also reflect its brand identity.

Our first step was to analyze the existing space and identify areas that required attention. We carefully assessed the layout, lighting, and overall atmosphere, keeping in mind the client's desire for a fun and elegant environment. With a keen eye for detail and a deep understanding of the salon's brand, we devised a comprehensive plan that would seamlessly infuse the space with a fresh and stylish aesthetic.

The concept we developed was a harmonious blend of modern sophistication and playful elements. We envisioned a space that exuded a sense of energy and vitality, while still retaining an air of elegance and professionalism. Our design choices revolved around bold yet tasteful color palettes, carefully selected materials, and strategic placement of furnishings and fixtures.

The interior design of the new flagship location for Squints Optical in London, Ontario was an opportunity for us to create a truly remarkable space that exuded luxury and modernity, while effectively showcasing the exquisite eyewear collection. Every aspect of the design was meticulously considered to ensure that the product took center stage, offering customers a truly immersive and luxurious optical experience when shopping at Squints Optical.
 

From the moment customers step foot into the flagship location, they are enveloped in an ambiance of elegance and sophistication. The design concept was carefully curated to create a seamless blend of opulence and contemporary style. Sleek lines, premium materials, and a harmonious color palette formed the foundation of the design, evoking a sense of exclusivity and refined taste.

A key focus of the interior design was the careful consideration of millwork to ensure that the eyewear collection was displayed to its fullest potential. Every detail, from the shelving design to the lighting placement, was thoughtfully executed to create a visually captivating showcase for the eyewear. Custom-built display units were strategically positioned to highlight the unique features of each frame, allowing customers to appreciate the craftsmanship and design of the eyewear.

In addition to the aesthetics, the layout of the space was optimized to provide a seamless and enjoyable shopping experience. Dedicated consultation areas were created to allow customers to receive personalized attention from the knowledgeable staff. Comfortable seating areas were strategically placed, providing a space for customers to relax and try on various eyewear options at their leisure. The flow of the space was carefully considered to ensure ease of navigation, allowing customers to explore the extensive eyewear collection effortlessly.

We had the pleasure of embarking on a multi-phase project for our esteemed long-time clients, which involved a comprehensive update of the main floor and a transformative redesign and renovation of the kitchen. The focal point of this endeavor was the kitchen, where our team implemented a series of strategic changes to enhance both functionality and aesthetics.

To maximize storage capacity and create a more spacious environment, we embarked on expanding the kitchen to encompass the former dining room. This thoughtful expansion allowed us to unlock a significant amount of additional storage space, providing our clients with the freedom to organize their kitchen essentials effortlessly. As a delightful addition, we incorporated a beautiful and functional window sitting nook, where natural light flooded the space, creating a cozy and inviting atmosphere for moments of relaxation or casual dining.

In terms of design, we aimed for a bespoke and timeless look that would stand the test of time while reflecting the personal style of the homeowners. To achieve this, we employed a combination of rich walnut accents and a warm neutral palette. The elegant grain patterns and warm hues of the walnut added a touch of sophistication and visual interest to the space, while the neutral tones created a harmonious backdrop that allowed the kitchen to exude a sense of tranquility and timeless elegance. This carefully curated palette ensured that the design would remain versatile and adaptable, accommodating future design choices and evolving tastes.

We embarked on a transformative journey to redesign the main floor, aiming to fulfill every item on our clients' wish list and create a space that surpassed their expectations. The focal point of this renovation was the fully loaded kitchen, meticulously designed to cater to both functionality and style. A generous island took center stage, boasting ample storage space to accommodate all culinary needs. To seamlessly blend convenience with modern technology, we incorporated a discreet charging station, allowing our clients to effortlessly keep their devices powered.

Adjacent to the kitchen, the butler's pantry/prep area was thoughtfully crafted to enhance efficiency and convenience. Equipped with a versatile movable island, this space could be effortlessly rearranged to adapt to various culinary tasks. The inclusion of two bar fridges ensured that refreshments were always within reach, while an art niche added a touch of elegance and personalization. To streamline meal preparation, a prep sink was strategically placed, offering a dedicated workspace for culinary endeavors.

In our quest for maximum functionality, we incorporated rolling ladder rails into all the full-height cabinets. This ingenious addition allowed easy access to items stored at higher levels, ensuring that everything remained within reach without compromising on aesthetics. The combination of practicality and elegance became a hallmark of this renovated space, providing our clients with a kitchen that truly catered to their every need.

Our client's vision was to transform their living space into a fresh and inviting haven that truly reflected their unique style and personality. To bring this vision to life, we took charge of the interior decorating and the overall styling and furnishing of the space.  The focal point of this project were undoubtedly the fireplaces. Understanding the significance of these features as a central gathering point, we carefully considered the clients' preferences, incorporating their desired aesthetic elements while infusing a touch of innovation and functionality. The result are stunning fireplaces that seamlessly blended modern design with the warmth and coziness of traditional charm.

We were tasked with an extensive multi-room renovation project that encompassed various aspects, including a complete overhaul of the fireplace and the creation of custom furniture. Our primary objective was to create a rejuvenating and welcoming environment that not only met the client's expectations but also truly reflected their unique style and taste. Taking charge of every aspect, from interior design and project management to styling and furnishing, we embarked on a journey to transform their space into a haven that exuded freshness and personalized charm.

As a comprehensive service provider, we not only took charge of the design and construction aspects but also managed the entire project from start to finish. Our dedicated project management team coordinated with contractors, suppliers, and artisans to ensure a smooth and efficient execution. From coordinating timelines and schedules to overseeing quality control and budget management, our meticulous approach allowed us to deliver the project on time and within the client's specified budget.

Nestled away from the hustle and bustle of the city lies a seriously captivating spot that entices anyone to indulge in its allure for hours, and even days on end. The client envisioned a multi-purpose space where the boundaries between work and play seamlessly dissolve. Entrusted with the responsibilities of interior design, project management, styling, and furnishing, we took on the challenge to bring their vision to life.

Our approach was to create an environment that exuded both a cool and inviting atmosphere. Carefully selecting elements that harmonized functionality and aesthetics, we transformed this space into a haven where productivity and leisure effortlessly coexist. From ergonomic works that inspire focus and creativity to cozy and inviting areas for relaxation and rejuvenation, every aspect of the design was meticulously considered to cater to the client's desired multi-purpose concept.

Taking charge of the interior design, we curated a blend of contemporary and trendy elements that radiated an air of cool sophistication. Thoughtful placement of furniture, lighting fixtures, and decor contributed to the overall ambiance, creating an environment that was visually captivating and conducive to productivity, while still offering a sense of comfort and relaxation.

 

Our comprehensive project management ensured a seamless execution from start to finish. We meticulously coordinated all aspects of the project, from construction to procurement, ensuring timely delivery and impeccable craftsmanship. Our team's expertise in project management allowed us to successfully navigate any challenges that arose, providing the client with a stress-free experience and confidence in the final result.

The process of styling and furnishing was approached with a keen eye for detail and a commitment to creating a cohesive and visually appealing space. Our selection of furniture, accessories, and decor elements was guided by the desire to create a harmonious and stylish environment that resonated with the client's taste and preferences. The result was a space that felt personalized and welcoming, reflecting the client's unique style and vision.

Throughout the multi-story interior design project for this young family, we embarked on a journey of transforming their empty house into a truly remarkable and fully curated space. Our dedicated team left no stone unturned in curating every aspect of the home, ensuring that every corner exuded a sense of warmth, style, and functionality.

Starting with the principal bedroom, we embraced the opportunity to custom design the centerpiece of the room: the bed. Drawing inspiration from the client's travels and preferences, the design seamlessly blended comfort and style. From the selection of the finest materials to the meticulous attention to detail, the principal bed became a statement piece that set the tone for the entire space.

 

The magic of this project lay in the artful pairing of textures, tones, and colors.  We skillfully incorporated various textures, from sumptuous fabrics to sleek surfaces, to create a rich and visually engaging environment. Tones were carefully considered to evoke a sense of balance and harmony, whether through soothing neutrals, vibrant accents, or subtle pops of color. The resulting composition was a testament to our ability to blend contemporary aesthetics with timeless appeal.

Sleek and contemporary lines played a pivotal role in enhancing the overall design of this stunning home. Clean and streamlined furniture pieces were strategically placed to create an open and inviting atmosphere. The interplay of sleek lines with carefully chosen accents, such as statement lighting fixtures or curated artwork, added depth and visual interest to each space, elevating the overall design to new heights.

The initial state of the space presented us with a canvas adorned with beige walls, outdated wood trim, a 90s fireplace, and the weight of dark walls that cast a shadow over the entire area. However, armed with creativity and a passion for reinvention, we set out to breathe new life into this space.

One of the focal points of the transformation was the outdated 90s fireplace, which was in dire need of a modern facelift. We meticulously redesigned this centerpiece, bringing it into the 21st century with sleek lines, contemporary materials, and eye-catching finishes. The fireplace became a statement piece that not only added a touch of elegance but also served as a visual anchor.

 

Comfort and functionality were also at the forefront of our design approach. We introduced plush seating options, cozy textiles, and carefully selected furnishings that not only exuded style but also provided the utmost comfort.  The arrangement of furniture was thoughtfully planned to optimize flow and usability, ensuring that each room seamlessly served its intended purpose while maintaining a harmonious overall aesthetic.  

 

The result of this remarkable transformation is a space that transcends its former self.  The infusion of natural light, the soothing color palette, and the carefully curated elements work in unison to create a space that is both visually stunning and inviting to all who enter.

stoneybrook

A fresh take on a mid-century modern home.  Coming soon!

Having recently completed a renovation on their charming cottage, this young family recognized the need for the perfect styling and finishing touches to truly make it their home away from home. Embracing their appreciation for Nordic design and a simplistic aesthetic, they took the initiative to purchase bedroom and dining furniture.

 

Seeking our expertise, they entrusted us with the task of curating the remaining elements of their newly transformed space. With a shared passion for creating harmonious environments, we were delighted to bring their vision to life and add the final touches that would complete their idyllic retreat.

A full remodel of a downtown condo with a fusion of Scandinavian-Japanese aesthetic. #japandi

bottom of page